Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen fann spritlager i lönnrum

/

Nu ska sju vittnen kallas till rättegången mot Vallviksbon.

Annons

Polisen fick flera tips om att en Vallviksbo sålde hembränd sprit och alkohol som han köpt under resor till Tyskland. För nära ett år sedan, i slutet av mars i fjol, gjordes ett tillslag på mannens fastighet.

I ett uthus fann polisen en stor plåt fastskruvad. Bakom plåten fanns en dörr till ett rum med stora mängder alkohol. En av poliserna som var med på tillslaget beskriver det som "ett mindre systembolag" i sin rapport.

Här fanns 675 liter starköl, 92 liter spritdrycker, 176 liter vin, 39 liter alkoläsk och tre liter övrig sprit. Hos mannen fanns också en destillationsapparat och åtta liter hembränd alkohol.

Nu åtalas Vallviksbon vid Hudiksvalls tingsrätt för fyra olika brott mot alkohollagen. Åklagaren hävdar att mannen har sålt sprit och alkohol vid åtminstone "några hundra tillfällen".

Till den kommande rättegången planerar åklagaren att kalla sju vittnen som ska berätta om de själva har köpt alkohol av mannen och om de känner till något annat kring den misstänkta alkoholhanteringen.

Vallviksbon har nekat till brott i flera polisförhör. Han har sagt att alkoholen som beslagtogs tillhör honom och ytterligare två män. Enligt honom var tanken att ha alkoholen till några större fester. Han har förklarat att han placerade alkoholen i ett rum som han byggt för att få ha sina saker ifred.

Läs i torsdagens Söderhamns-Kuriren om vad några vittnen sagt i polisförhör.

Mer läsning

Annons