Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pizzabuffé skapar hopp om överlevnad

/

På Resecentrum i Söderhamn har butiken öppnat en pizzabuffé. Det är ett sista krafttaget i ett försök till att hålla företaget vid liv.

Annons

I dag står butiken ensam kvar på Resecentrum i Söderhamn. Nu expanderar den genom att också bli en pizzeria. Amerikanska panpizzor serveras i en lunchbuffé alla dagar i veckan. Idén kom efter att företaget hamnat i desperat behov av fler kunder.

– Jag tänkte: vad ska jag göra? Det finns för många pizzerior i Söderhamn för att bara satsa på det, så jag gjorde en buffé så människor snabbt kan ta med sig en bit när de reser, säger ägaren Khalid "Kalle" Albataine.

Han hoppas kunna locka flera kunder som är på genomresa i Söderhamn. Buffén ska underlätta för människor som inte har tid att stanna kvar och sitta ner. Kalle Albataine tänker under onsdagen sätta upp skyltar efter E4 för att dra till sig kunder som reser med bil.

Det finns för mycket pizzerior i staden och många affärer går i konkurs, berättar Kalle Albataine. Att ha en butik i Söderhamn i dag är svårt.

– Jag satsar det sista nu och provar om det funkar. Jag har sex månader på mig innan kontraktet med hyresvärden går ut, säger han.

Kalle Albataine äger också Sandarne pizzeria, Kebab pizza city och Winchester, men det är tuffa tider även för dem. För butiken på Resecentrum är det extra svårt att hålla öppet.

– Jag har haft det här i nästan två år och det har gått jättedåligt. Vi försökte få hjälp från olika håll och fick det av hyresvärden så vi inte skulle behöva stänga. Jag har varit i den här branschen i 15 år och det har aldrig gått så dåligt som nu, säger Kalle Albataine.

Men än har butiken inte gått under och en önskan om överlevnad finns hos ägaren.

– Jag hoppas att det med tiden kommer att lösa sig, säger Kalle Albataine.

Mer läsning

Annons