Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pär Johansson vill driva krog i Tullhuset

/

– Jag skulle vara intresserad om all utrustning finns på plats från start, säger Pär Johansson.

Annons

Söderhamnssonen driver sedan fem år tillbaka framgångsrika Växbo krog. Restaurangen har fått goda omdömen och nu siktar Pär Johansson på fler krogar.

– Anledningen till att jag vill starta fler restauranger är att jag vill kunna anställa personal för hela året, säger han.

På Växbo Krog kan han bara erbjuda säsongsarbete under sommarmånaderna.

– Jag har tittat på Tullhuset. Det finns god potential för en restaurang där.

Söderhamns kommun har under en tid planerat för en restaurang på nedersta våningen där. Förra året avsattes 10 miljoner kronor till en upprustning av Faxepark. I det arbetet har man förberett en eventuell installering.

– Vi har gjort klart för att kunna dra el och ventilation utan att störa den andra hyresgästen, säger kommunens fastighetschef Lars Stål.

Han uppskattar kostnaderna för el- och ventilationsarbete till mellan 3 och 4 miljoner kronor. Det tillkommer kostnader för köksutrustning och att anlägga en eventuell uteplats. Det är investeringar som kräver politiska beslut.

– Det är något vi har sagt att vi ska ta under beaktande när det blir aktuellt. Det låter väldigt spännande men det har inte kommit någon konkret förfrågan till kommunstyrelsen, säger kommunstyrelsens ordförande Sven-Erik Lindestam (S).

Mer läsning

Annons