Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ovisst för Trygg på stan

Marlene Lindgren-Sköld oroar sig för framtiden.

Annons

Syftet med Trygg på stan är att hjälpa utsatta, bostadslösa människor och att få bort missbrukarna från offentliga platser. Marlene Lindgren-Sköld, anställd inom projektet, tycker att man har lyckats med just detta. Men nu oroar hon sig för framtiden, då kommunens bidrag tar slut sista augusti. Efter det är finansieringen oklar.

– Skulle vi få ett nej till en fortsättning så är vi tillbaka till det normala igen, säger hon.

Sen värmestugan öppnade ser hon betydligt mindre missbrukare i parker, på bänkar, på biblioteket och utanför Systembolaget.

– Vi går inte ute lika frekvent nu som i början, eftersom de allra flesta finns här nu. Men när vi tar turer på stan händer det att vi inte stöter på en kotte, säger hon.

Drömmen är fortfarande att kunna öppna ett natthärbärge, men det är en fråga som för tillfället inte står högst på agendan. Först och främst hoppas hon att kommunen även i fortsättningen är beredd att stödja projektet finansiellt. Pengar som ska gå till hyran för värmestugans lokal och till de anställdas löner.

– Det är klart att det är oroligt. Det här är ett jättestort problem, folk far ju illa. Och alla vi som jobbar här har ju utbildning för att kunna hjälpa till.

Mer läsning

Annons