Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oviss framtid för Resecentrum

/

I mars stänger turistbyrån på Resecentrum.
Risk finns för att även Resecity slår igen portarna.
- Vi vill inte stänga men vi klarar inte fler arbetsuppgifter med den bemanning vi har, säger Ola Andersson, Resecity.

Annons

Vill det sig illa kan resenärerna på Resecentrum stå utan service inom kort. Den sista mars stänger turistbyrån verksamheten och flyttar ner till biblioteket. Och när de stänger vet inte Resecity om de klarar verksamheten inom nuvarande ramar.

- När turistbyrån är stängd ökar trycket hos oss, vi får ta emot frågor från turister och resenärer, säger Ola Andersson, Resecitys regionchef norr.

Med de begränsade resurser Resecitys kontor har på Resecentrum finns inte det utrymmet, menar han. Enligt Ola Andersson går verksamheten idag jämt upp på Resecentrum, det finns inga marginaler.

- Vår huvudverksamhet är nere på stan. Stänger vi kontoret på Resecentrum spar vi pengar, men servicebehovet är stort och jag vill ha en levande station, säger han.

Men som tidningen kunde berätta i december har Ola Andersson en lösning. Kommunen har fått ett förslag från Resecity att de kan ta över turistinformationen i Söderhamn.

I förslaget ingår:

• Två bemannade butiker med turistinformation, en på Resecentrum och en i kvarteret Alen.

• Del i lokalerna avsätts för turistinformation.

• Bokning av skärgårdsstugor och båttransporter.

Offerten lyder på 62 000 kronor per månad och 10 procent i provision på stugbokningen.

Men på kommunen är man inte intresserad av den lösningen.

- Vi är inte beredda att släppa turistbyrån eftersom vi skaffat en ny organisation under 2011. Vi vill få igång den nya tjänsten turismutvecklare, säger Tove Stenquist, informations- och marknadschef.

Enligt henne blir det heller inte en besparing med Ola Anderssons förslag. Han vill bryta loss turistinformationen från övriga turistverksamheten.

Diskussioner pågår nu mellan parterna om en lösning för Resecentrum och om ett eventuellt samarbete. Ingen av dem vill se ett igenbommat Resecentrum.

- Ett dött Resecentrum tjänar ingen på, säger Tove Stenquist.

Mer läsning

Annons