Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oskar vill hålla ordning

/

Oskar Kårström går andra året på naturvetenskapsprogrammet och är nybliven ordförande för elevrådet på Staffangymnasiet.

Annons

Hur känns det?

– Det känns bra, framförallt känns det väldigt spännande.

Hur kommer det sig att du blivit vald till ordförande för elevrådet?

– Jag blev tillfrågad, bland andra av före detta ordföranden. De hade väl tittat runt vilka kandidater som fanns. Och på tisdagen på elevrådets årsmöte blev jag vald genom omröstning.

På vilket sätt är du politiskt intresserad?

– Det som känns mest naturligt är elevfrågor eftersom jag själv är elev. Men det känns bra att vara med och kunna driva frågor och göra skillnad. Det är en viktig anledning.

Vad har du för visioner?

– Jag hoppas kunna hålla ordning. Alltså om det är några problem, att eleverna kan komma till elevrådet med sina problem och att vi kan lösa dem. Och jag hoppas kunna skapa fler roliga event. Vi ska inte ha ett elevråd bara för att ha ett elevråd.

Vilka är dina hjärtefrågor?

– Jag har väl inga särskilda i nuläget. Jag har inte varit ordförande särskilt länge. Men nu ska jag känna av lite vad det är för frågor som är uppe.

Hur ser du på din egen framtid?

– Just nu ser det ut som att jag ska försöka plugga till polis. Jag har inte kolla upp allt än, men det är det som jag siktar på just nu. Så det lutar åt samhällshållet.

Mer läsning

Annons