Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ordningsvakt dansar loss på bordet under festival

Ordningsvakten Pär "Purre" Carlsson från Sandarne utanför Söderhamn gör succé på internet. Under festivalen Piteå dansar och ler knäppte han artister som Dia Psalma, Kristian Anttila och Anders Lundin på fingrarna när han bjöd på en högst oväntad akt.

Annons

Med mikrofonen i handen klättrade Pär upp på ett bord i Kittelfjälltältet och rev av Whitesnakes klassiska rockdänga "Here I go again" inför 2 500 personer.

Publiksvaret lät inte vänta på sig och nu sprids flera filmklipp av det hyllande framträdandet i sociala medier.

– Jag ville showa lite och tog tillfället i akt. Publiken i Piteå är helt underbara människor så man måste få bjuda tillbaka lite, säger Pär Carlsson.

Att få se en ordningsvakt på borden kan inte höra till vanligheterna?

– Nej, jag är nog rätt ensam om att göra det här. Många ser vakter som stränga och allvarliga så det är bara kul om man kan bryta mönstret. Det ger en bra kontakt med besökarna och kan lätta upp stämningen lite.

Det är åttonde året som Pär Carlsson arbetar som ordningsvakt under PDOL. Under årens gång har han lärt känna det återkommande coverbandet Skåpmat som var de som bjöd upp honom till show. Men att det skulle bli en sådan succé hade han inte förväntat sig.

– Sonen berättade att klippet låg ute på nätet och hade 10 000 visningar. Då tänkte jag att det kanske skulle kunna stiga till det dubbla men hade aldrig trott att det skulle få sådan stor spridning, säger Pär Carlsson om klippet som i skrivande stund har setts över 300 000 gånger.

Kommer du att bjuda på något liknande på hemmaplan?

– Ja, varför inte? Om det bjuds till så är jag öppen för förslag.

Mer läsning

Annons