Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omledningsskyltar på E4 förvirrade återigen

Under tisdagen var det många trafikanter som skulle söderut som med förvåning blev hänvisade norrut. Men det var i själva verket helt enligt planerna.

Annons

Omledningskyltar med anledning av omläggningsarbeten på omkörningsfilerna mellan Söderhamn och Enånger har i dagarna skapat förvirring. Under gårdagen blev de som skulle söderut hänvisade till E4 norrut där de fick vända för att hamna rätt.

Omledningar i trafiken orsakade förvirring under tisdagen.

Stefan Mårtensson som kom åkande in mot Söderhamns centrum från väg 50 uppmärksammade hur hänvisningsskyltarna visade i "fel" riktning.

– De som skulle söderut blev hänvisade till rondellen vid McDonalds, och där var en ny hänvisning till vänster, men de som följde den hamnade på E4 mot Sundsvall, säger han.

Han såg att några av de trafikanterna som skulle söderut fått vända på en vändplats på E4 som endast var avsedd för driftfordon.

– De fick vända på en vändplats för arbetsfordon vilket hade kunnat bli riktigt farligt, men vad skulle de ha gjort? De visste ju inte vart de var på väg. Det har blivit riktigt tokigt det här, och det är inte första gången, säger Stefan Mårtensson.

Många trafikanter hade svårt att förstå vart de skulle ta vägen.

Det är inte första gången som skyltarna på E4 orsakar förvirring hos trafikanter. I början av augusti när beläggningsarbetet pågick mellan Söderhamn och Enånger hade många bilister svårt att förstå hur de skulle ta sig ut ur centrum och till E4 norrut.

– Det är alltid mycket problem när man passerar staden och måste leda om trafiken, det är vi medvetna om och vi har haft extra kontroller och försökt vara så tydliga som möjligt, säger Mikael Nilsson, produktionschef på Skanska.

Trafiken som skulle söderut på E4 från anslutningsvägar var hänvisad att vända i trafikplats Styvje.

– Det är samma skyltning som vi använde när av- och påfarterna var tvungna att stängas av förra gången, men jag förstår att det upplevs konstigt när de som ska söderut blir hänvisade norrut. Vi visste att det skulle blir mycket problem, men nu är vi i alla fall klara för den här gången, säger Mikael Nilsson.

Mer läsning

Annons