Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omkörning orsakade olycka och stopp på E4

(Uppdaterad klockan 17.57) Flera fordon var inblandade i en olycka norr om Tönnebro på lördagen som orsakade stopp i trafiken och långa köer.

Annons

Det blev totalstopp på E4 vid mellan Sörljusne och Axmartavlan strax före klockan 14 efter att en personbil med släp och mindre lastbil krockat i samband med en omkörning. Personbilen hade försökt köra om lastbilen i en enkelfilig del av E4, körde ner 30 stolpar i vajerräcket och studsade tillbaka in i lastbilen som fick punktering.

Ingen person blev skadad. Men när en större lastbil försökte ta sig förbi olycksplatsen skadades fordonets egna dieseltank.
Efter några hundra meter upptäckte föraren att nästan all diesel runnit ut.


Det dröjde dock en timme innan räddningstjänsten blev larmad till olyckorna.
– Jag är riktigt förvånad att vi inte fick något larm. Flera personer måste ha sett vad som hänt, säger insatsledaren Per Andersson, vid Söderhamns räddningstjänst.

Väl på plats kunde räddningstjänsten inte göra särskilt mycket. Merparten av dieseln i lastbilens 300 liter stora tank hade redan runnit ut och området fick saneras.

Norrgående körfält mellan Axmartavlan och Söljusne var avstängt i flera timmar och öppnades inte förrän klockan 16.25. Långa köer hade då bildats på platsen.

Mer läsning

Annons