Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ombyggnaden av Combigallerian försenas

/

Bygglovet var nästan i hamn. Men i sista stund överklagade en privatperson detaljplanen. Nu blir utbyggnaden en fråga för Länsstyrelsen.

Annons

Enligt den man som nu har överklagat är fastigheten Granen 9, där Combigallerian ligger, kommunens finaste fastighet. Han anser att det borde gå att ordna fram de ytor som Hennes & Mauritz behöver utan att bygga ut. Mer än så preciserar han inte sin överklagan utan begär om anstånd med 30 dagar för att utveckla sina synpunkter.

Den 13 mars klubbade kommunfullmäktige igenom detaljplanen. Kommunstyrelsens ordförande Sven-Erik Lindestam (S) skriver i ett brev till Länsstyrelsen att den missnöjde mannen haft ända sedan dess på sig att överklaga, men ändå valt att vänta till sista datumet den 4 april.

- Att ge klaganden ytterligare tid för att fördjupa och utveckla sin syn på lämplighetsfrågorna är därför, enligt kommunen, att se som en onödig fördröjning av ärendet, skriver Lindestam bland annat.

Nu är det upp till Länsstyrelsen att bedöma om mannen ska få anstånd.

Enligt de befintliga tidsplanerna ska Combigallerian nyinvigas i mars 2013. Går mannens begäran om igenom är det tveksamt om den tidsplanen håller.

Mer läsning

Annons