Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olika versioner om rånfärd

Offret berättar att han blev rånad, misshandlad och fick en skruvmejsel tryckt mot halsen. De två åtalade hävdar att han hittar på.

Annons

De tre männen var bekanta med varandra och en natt i mars åkte de bil från Söderala till Kilafors. De skiljdes åt i Kilafors, där en av dem ringde polisen med en mobiltelefon som han lånat från en patrullerande byavakt. Han hävdade att de andra två under hot och våld rånat honom på 200 kronor, två väskor, en verktygslåda och en mobiltelefon. Han ska också ha tvingats betala för bensin.

Under måndagen ställdes en 23-åring från Söderhamns kommun och en 55-åring från Bollnäs kommun inför Hudiksvalls tingsrätt, åtalade för rån. Offret berättade att 23-åringen viftat med en kniv medan han körde och att han dessutom slog och sparkade honom under ett stopp på resan. 55-åringen ska ha dragit hans huvud bakåt och tryckt en skruvmejsel mot hans hals.

De ska dessutom ha pratat om att köra iväg honom till någon plats i skogen.

– Jag uppfattade det som en ganska hotfull situation.

De båda rånåtalade nekade till brott. Enligt dem var det tjafs i bilen, bland annat för att 55-åringen frågade om mannen stulit en värdefull klocka av honom.

– Men jag har aldrig använt någon skruvmejsel mot honom, sa 55-åringen.

Båda männen är även åtalade för andra brott och åklagaren vill att de ska dömas till fängelse. Hudiksvalls tingsrätt meddelar domen den 12 september.

Mer läsning

Annons