Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oavgjort för Söderhamn i Gällivare

/

Det var ett ungt Söderhamns FF som reste till Malmbergets IP för lördagens match. Trots att de ställdes mot mer rutinerade spelare lyckades SFF få med sig en poäng hem.
– Vi sa att vi inte skulle åka härifrån tomhänta, och det klarade vi, säger tränare Benny Dahlin.

Annons

Efter den tunga avslutningen i tisdagens match mot Hudiksvalls FF, där SFF fick tre röda kort, var Benny Dahlin tvungen att ta ut nya spelare till matchen mot Gällivare Malmbergets FF. 18-årige Sebastian Koivisto Persson spelade från start som högerback och 17-årige Max Berglund byttes in i andra halvlek. Dessutom debuterade den blott 16-årige Andreas Rodin i division 2 då han byttes in i slutminuterna.

– Vi hade ju inte direkt lätta förutsättningar, men våra unga killar stod upp bra mot de rutinerade spelarna i Gällivare. Vi är nöjda med en poäng, och kommer vara glada nu när vi åker hem, säger han.

Söderhamn fick en bra start på matchen. I femte minuten slog Tomas Renman ett inlägg från högerkanten. Bollen nickades i mål, men av vem är fortfarande oklart.

– Åsikterna går isär. De ropade upp Nermin Celjo som målskytt, men vissa menar att det var självmål. Jag vet faktiskt inte riktigt vad som hände, säger Dahlin.

SFF pressade därefter hemmalaget under resten av halvleken, men det var Gällivare Malmberget som lyckades göra mål.

– Vi skapar fem lägen, och kan egentligen stänga matchen redan i första halvlek. De kvitterar på en kontring när vi tappat bollen lite onödigt. I andra blir vi rejält tillbakapressade, så sett över båda halvlekarna är 1–1 rättvist, säger Söderhamns tränare.

Förberedelserna inför bortamatchen skiljde sig från hur det brukar se ut. Söderhamn åkte nämligen de nästan 100 milen upp till Malmberget redan kvällen innan, och sov på tåget.

– Det var lite nytt. Personligen gick det bra, men några av spelarna sa att de blev trötta väldigt tidigt. Och det kan man ju förstå. Vi körde en längre uppvärmning så att alla skulle vakna till.

Mer läsning

Annons