Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt hopp för Sandviksudden

/

Regeringens nej till bostadsprojektet på Sandviksudden har inte skrämt bort initiativtagaren Kjell Sahlin. Nu söker han nya vägar för att förverkliga sin 150-miljonersdröm.

Annons

I slutet av november upphävde regeringen, efter en överklagan från Naturskyddsföreningen, det undantag från strandskyddet som "Projekt Sandviksudden" beviljats.

Efter beskedet riskerade 150-miljonersprojektet att läggas ned.

I en skrivelse till Söderhamns kommun avslöjar emellertid initiativtagaren Kjell Sahlin att han tänker fortsätta jobba för att förverkliga "Projekt Sandviksudden".

– Vi hag lagt ned hundratusentals kronor på det här projektet, då vill vi testa alla möjligheter. Jag vet att det finns en annan väg att gå för att få strandskyddsdispens, säger han.

Kjell Sahlin syftar på att reglerna för strandskyddet har ändrats sedan förra ansökan.

Numera kan undantag göras för byggnader eller åtgärder som bidrar till att utveckla landsbygden.

– Det händer så mycket negativt i den här kommunen, därför vill vi försöka bidra med något positivt, säger Kjell Sahlin.

Intresset för det sextiotalet planerade villorna och lägenheterna på udden har varit stort, menar Kjell Sahlin. Utan någon direkt marknadsföring har han fått in ett hundratal intresseanmälningar, varav en stor del kommer från personer bosatta i andra kommuner.

Mer läsning

Annons