Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt förslag från M: Bygg ut E4 mellan Gävle och Söderhamn

Dubbelspår på Ostkustbanan är viktigt, men en väl fungerande E4 mellan Stockholm och Hudiksvall är minst lika viktigt. Det tycker Moderaterna i Söderhamn som nu föreslår att hela sträckan ska bli fyrfilig.

Annons

Läs också: Bärgare oroar sig för säkerheten: "Folk saktar inte ner vid olycksplatser"

I dag är E4 mellan Söderhamn och Gävle en trefilig väg, och fastän partiet ser att det finns en poäng när det gäller trafiksäkerheten så menar de att den byggdes för en annan trafikkapacitet än vad man har där i dag. Dessutom skriver Moderaterna i motionen att avstängningarna för olyckor och bärgning har varit alldeles för många och långa de senaste åren.

Läs också: Bärgare efter snökaoset: "Varför ska jag rensa E4 gratis?"

Därför föreslår de att Söderhamns kommun ska börja jobba för att få till en fyrfilig väg i stället. Enligt Trafikverket skulle det kosta två miljarder att bygga en helt ny motorväg. Att bredda vägen i stället tror Moderaterna är ett billigare alternativ och säger också att om man bygger ut vägen i etapper kan det vara möjligt att börja planera för det redan i dag.

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning

Annons