Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nykter skolavslutning

/
  • Fältaren Mats Pettersson och poliserna Tomas Sandin och Peter Lindberg är några av dem som ska se till att School's out blir en nykter tillställning.

Med skolavslutningar följer ofta fylleri. Möt de som har till uppgift se till så att School's out blir en nykter tillställning.

Annons

Förutom ordningsvakter, poliser och fältare handlar det bland annat om representanter från Barn- och Ungdomscentrum, Föräldrar på stan, Räddningstjänsten och Svenska Kyrkan.

Under torsdagseftermiddagen höll man ett gemensamt möte och diskuterade hur man ska organisera sig. Polisen kommer att hälla ut all alkohol de stöter på och kontakta föräldrar till berusade minderåriga. Fältarna och personal från Barn- och Ungdomscentrum ska jobba tätt tillsammans. Det handlar framförallt om att synas.

- Vi ska flanera på stan, prata med ungdomar och skjutsa hem i de fall det behövs. Vi är inte där för att sätta dit någon utan för att vara ett stöd där det behövs, säger Marielle Engberg från Barn- och Ungdomscenter.

Sammanlagt räknar arrangörerna med att mobilisera mellan 60 och 70 vuxna. Men den kanske allra viktigaste rollen spelar alla andra vuxna som tar sig ut till festområdet och bidrar med sin närvaro.

- Förhoppningsvis känner varje vuxen åtminstone några ungdomar. Och ungdomarna vill ju inte skämma ut sig för folk de känner genom att vara berusade på stan. Så vill jag minnas att det var när jag var ung i alla fall, säger polisen Tomas Sandin.

Mer läsning

Annons