Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nygammal isbana invigd på Norr

Den nygamla isbanan mellan Norrberget Tallvägen och Skytten blir en samlingspunkt för hyresgästerna.

Många stappliga ben provade skridskor första sportlovsdagen.

Annons

Det är Hyresgästföreningen, Faxeholmen och Söderhamns kommun som fixat isbanan, som legat i träda i många år. Tanken kom upp på en trygghetsvandring i höstas. Genom att spola den gamla planen nedanför Granvägen skapas en informell mötesplats. En liten satsning på grannsämjan.

- Det är ett bra ställe. Det ligger centralt och tryggt där många barn bor, säger Hyresgästföreningens Christer Forsberg.

Saab Kairos är ordförande i Norrbergets nybildade avdelning av Hyresgästföreningen sedan två månader tillbaka. Han var i Sverige i flera år utan att lära känna folk ordentligt, men med det ökande engagemanget i bostadsområdet har det gått fort.

- Det här är en plats där människor kan lära känna varandra. Ha roligt tillsammans och få frisk luft, säger Saab Kairos.

Många lånade skridskor av Hyresgästföreningen.

- Det är min största önskan att få åka skridskor, men min storlek finns inte, säger Saab Kairos när han snörar barnens skridskor.

Trängseln är stor på den gamla isbanan. Och isen får duktig hjälp i krasandet när flertalet Bambiliknande förstagångsåkare ger sig ut på den skrovliga isen. Skrattandet och skriken vittnar om den stora uppslutningen.

För Edris Sayed Ahmad är snö och is något nytt. Han har bestämt sig för att lära sig åka skridskor. Det går stapligt, men efter ett flertal horisontalkänningar börjar han få grepp om grejen.

- Det är svårare än jag trodde, men jag ska lära mig. I morgon tränar jag mer, säger han.

Hyresgästföreningen på Norrberget har mycket på gång. Varje tisdag kväll är det öppet hus i föreningslokalen. Unga Örnar har aktiviteter för ungarna, men det kommer många vuxna också.

- Det är jätteroligt. Det är särskilt viktigt att man lär känna varandra när man har barn. Att man vet att man håller ett öga på dem tillsammans, säger Saab Kairos.

Mer läsning

Annons