Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya arrendatorer på Stenö Campings restaurang

/
  • Den nya arrendatoren på Stenö Campings restaurang Mats Hedberg står i röken från grillen och hoppas på att sommargästerna ska börja trilla in.
  • Anna Halvarsson är tillsammans med Mats Hedberg de nya arrendatorerna av Stenö Campings restaurang. Här testar hon sin egen mat tillsammans med mamma Inga-Lisa.

Restaurangen på Stenö Camping har fått ny ledning. Men utmaningen för krögarna Mats Hedberg och Anna Halvarsson blir de populära pubquizkvällarna med besökare i hundratalen.

Annons

De hoppas varje år på riktigt kalla snöiga vintrar och varma långa somrar. För säsongskrögarna Mats Hedberg och Anna Halvarsson är vädret helt avgörande för förtjänsten. Närmast kommer de från Tänndalen där de driver två krogar efter fjällkoncept. På playan vid Stenö Camping tänker de köra på filosofin med vällagat och prisvärt.

Och undan måste det gå under ruschen på pubquizkvällarna.

– Vi vill inte att folk ska behöva vänta i långa köer så vi kör snabbt från grillen, säger Mats Hedberg.

Det är premiärkväll för karaoken och ännu är det ganska glest mellan bänkarna. Det märks att sommaren inte riktigt har kommit i gång. Personalen går fram och värmer sig vid grillen.

– Det är lite nervöst så här i början men när värmen kommer så kommer gästerna, säger Hedberg, som arbetat inom restaurangbranschen sedan 80-talet.

De nya arrendatorerna har även planer på fler musikuppträdanden och temakvällar, bland annat en kväll med schlagermusik. Det kommer också vara olika tema på maten, allt från Texasmat till bufféer.

– Vi kommer pröva oss fram och vara lyhörda för vad gästerna efterfrågar, säger Hedberg.

Med sig har krögarparet personal från Tänndalen men de har också anställt några ungdomar från Söderhamn.

Att de fastnade för Stenö Camping var mest en slump.

– Vi såg en annons och tänkte att det kunde vara något för oss. Bra dagar kan det vara upp till tusen personer här på badstranden.

– Men det är lite som att spela på Harry Boy, man vet aldrig hur det blir, säger Hedberg och skrattar.

Mer läsning

Annons