Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya ägare till Arizona chemical

/

Det internationella företaget Kraton Performance Polymers förvärvar Arizona chemical. Hur det påverkar fabriken i Sandarne är fortfarande oklart.

Annons

– Jag kan bekräfta att företaget Kraton förvärvar Arizona chemical. Förutsatt att myndigheterna godkänner transaktionen hoppas vi att det ska vara klart vid årsskiftet, säger Patrik Jakobsson, vd på Arizona.

Han säger att köpet på kort sikt inte kommer att påverka verksamheten, men att det är för tidigt att säga hur det kommer att påverka i långa loppet.

– Nu skapas ett integrationsteam som ska jobba med hur två företag ska bli ett gemensamt, säger Patrik Jakobsson.

Läs också: Arizona chemical ställs inför rätta igen

På sin hemsida skriver Kraton att det är två respekterade företag med högkvalitativa produkter inom respektive område som slås ihop. Patrik Jakobsson tror att de kan få ett bra utbyte av varandra.

– Det finns tydliga synergier mellan företagen. Vi passar bra med varandra och kompletterar varandras produktutbud bra, säger han.

Arizona chemical jobbar med naturligt framställda specialhartser och råtalloljebaserade kemikalier för bland annat lim, färger, lacker och smörjmedel.

Kraton Performance Polymers tillverkat polymerer, det vill säga plaster, som bland annat kan användas som ett syntetiskt alternativ till gummi.

Köpet av Arizona chemical innefattar hela företaget och inte bara fabriken i Söderhamn. Kostnaden uppges vara 1,37 miljarder dollar.

Läs också: Så resonerade tingsrätten i sin friande dom

Läs också: Arizonas vd nöjd med domen

Mer läsning

Annons