Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny vår för In da club

/
  • Fredrik Bergner och Söderhamns innebandyförening kör In da club för andra året i rad.

Förra vårens ungdomsdisco följs upp. På fredag är det återigen dags för In da club. Arrangören hoppas på att många danssugna kids dyker upp, annars är risken att det inte blir fler tillfällen.

Annons

Förra våren arrangerade Söderhamns innebandyförening, med ordförande Fredrik Bergner i spetsen, tre ungdomsdiscon. På fredag är det dags igen för In da club.

– I år höjer vi åldersgränsen ett snäpp till 16 år. Vi riktar in oss på dem som går på gymnasiet, säger Fredrik Bergner.

Det faller sig mer naturligt att välja gymnasieungdomar som målgrupp. Fredrik Bergner berättar att en del föräldrar har tyckt att deras 15-åringar var lite för små för att springa på stan mitt i natten.

– Många ungdomar var tvungna att ta tolvbussen hem, säger Fredrik Bergner.

Det går ungefär 800 elever bara på Staffangymnasiet så besökspotentialen är stor. Men Ferdinand på Kulturens hus, där In da club håller till, har bara rum för 200 personer.

– Visar det sig att det finns ett väldigt stort intresse får vi flytta en trappa upp, säger Fredrik Bergner och syftar på Röda rummet som kan ta in fler besökare.

En annan förändring är insläppet. I år anlitas vakter för att sköta inslussningen. Alla betalande kommer att få ett armband så att de lättare kan gå ut och lufta sig.

– Vi testar oss fram och ser vad som funkar bäst. Vid ett tillfälle förra året fanns det ingen möjlighet att gå ut och det uppfattades som väldigt negativt.

Det serveras givetvis ingen alkohol på Ferdinand på fredag, men Fredrik Bergner berättar att det inte finns en nolltolerans. Ingen kommer att få göra utandningsprov i dörren för att släppas in – något som det ryktades om förra våren.

– Däremot kommer det att fungera som på en vanlig krog. Det är utbildade vakter som står i dörren och den som är för full kommer inte in.

På fredag hoppas Fredrik Bergner på att In da club blir välbesökt. Ytterligare två tillfällen är inplanerade framöver.

– Det är ungdomarna själva som avgör om det här ska finnas, och det avgör de genom att komma eller inte. Vill de inte det, så finns det inget vi kan göra.

Mer läsning

Annons