Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny utredning om bowlinghallen

/

Kommunfullmäktige röstade ner förslaget om att tillåta alkoholservering till slutna sällskap.

Nu får Anders Uddén försöka hitta en annan lösning för att trygga bowlinghallens framtid.

– Det är inte så mycket mer att säga. Vi får tänka om, säger han.

Annons

Bowlinghallen går back med 300 000 kronor per år. För att hitta nya inkomstkällor föreslogs det därför att det skulle bli tillåtet med alkoholservering till slutna sällskap, ett förslag som både kultur- och samhällsutvecklingsnämnden och kommunstyrelsen sade ja till. Men i kommunfullmäktige blev det, något oväntat, ett nej.

– Lite överraskad blir man när går från ja i två tidigare instanser till ett nej i fullmäktige. Men nu har vi fått nej och vet vilka förutsättningar vi har att jobba vidare med, säger kultur- och fritidschefen Anders Uddén.

Han har under en lång tid utrett vilka möjligheter som finns för att lösa bowlinghallens ekonomiska underskott. Nu blir det en vända till.

– Jag kommer att lägga fram olika alternativ till KUS-nämnden, men vilka det blir har jag inte i bakfickan nu.

Ett förslag som tidigare har nämnts är att arrendera ut verksamheten till en extern aktör. Men när Anders Uddén undersökte intresset för runt ett år sedan var det svalt, just på grund av att möjligheten att hyra ut till slutna sällskap och servera alkohol inte fanns.

– Vi måste fundera över olika alternativ, det här ställer saken i en helt ny dager. Kan vi hitta några andra lösningar för att få det här att gå ihop eller är man villig att satsa mer pengar för att kunna ha verksamheten i en drogfri miljö? Det blir upp till politikerna att ta ställning till det.

Mer läsning

Annons