Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny utredning om bowlinghallen

Privat, kommunalt eller föreningsdrift? Bowlinghallens framtid är fortfarande oklar.

Annons

Arbetsmiljöverket har hittat brister i säkerheten i bowlinghallen på Verkstäderna, brister som kommer att kosta minst 200 000 kronor att åtgärda. Söderhamns kommun har ett halvår på sig att återkomma med svar till Arbetsmiljöverket och redovisa vilka åtgärder som tagits.

Den tiden kommer kommunen ägna åt en utredning, där man utöver att åtgärda säkerhetsbristerna ska se över i vilken form hallen ska drivas i framtiden. Hallen dras med ett budgetunderskott på 400 000 kronor, och att spara in de pengarna och samtidigt behålla kvaliteten ses som en omöjlighet.

Kommunen har redan träffat intressenter som har som avsikt att driva bowlinghallen i privat regi eller under föreningsdrift. Vid dessa möten har dock ett stort hinder framkommit – att det i dagsläget inte finns någon möjlighet att ta emot slutna sällskap. Enligt kommunen inbringade den typen av verksamhet runt 375 000 kronor per år vid den gamla anläggningen. Utredningen ska därför också ge svar på huruvida det kan göras möjligt att ta emot slutna sällskap även på Verkstäderna.

Mer läsning

Annons