Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny trafikskola rullar igång

/
  • Perry Engström och Magnus Peterson lägger snart i ettan för Hälzinge trafikskola.

Två medarbetare från konkursade Kents Trafikskola lägger snart i ettan med egna Hälzinge Trafikskola.
– Det här kommer vi att fixa, säger Perry Engström.

Annons

I januari var konkursen ett faktum för Kents Trafikskola i Söderhamn. Men nu etablerar sig en ny trafikskola i samma lokaler, då två medarbetare med mångårig rutin från Kents Trafikskola satsar på egen hand i Hälzinge Trafikskola. Perry Engström och Magnus Peterson, som tillsammans har 25 års erfarenhet från branschen, väntar på att alla tillstånd ska säkras, dessutom ska de svettas lite med pensel och färg i lokalerna innan de öppnar i mitten av november.

– Det är alltid folk som ska ha körkort. Det är lite mindre barngrupper nu men vi har räknat väldigt försiktigt och det ser positivt ut, säger Magnus Peterson.

De två gamla kollegorna började fundera på en egen bilskola en tid efter konkursen i januari. Ett halvår senare kommer de att vrida om nycklarna till två bilar för att göra en egen resa. De räknar med att de under tiden på Kents gjort sig namn i staden och enligt deras beräkningar räcker det med en heltid på de två bilarna för att verksamheten ska gå runt. B-utbildning kommer att erbjudas till en början, senare siktar de även på mopedutbildningar.

Läs också: Trafikskola i konkurs

De räknar med att lyckas, trots att deras tidigare arbetsgivare hamnade på obestånd och inte kunde betala sina skulder.

– Vi ska ha mindre utgifter. Så slimmat som möjligt och inte ta på oss för mycket. Vi kör utan receptionist och sköter det själva genom att en bil får stå då och då. Funkar det så siktar vi förstås på att anställa senare, säger Magnus Peterson.

Läs också: Nytt företag på flygstaden

24 oktober håller de öppet hus. Inga nerver spökar för de två gamla bilskolelärarna och nya företagarna.

– Nej, fasen heller. Vi har hållit på så länge och vi har räknat så lågt. Många har sagt till oss att vi inte kan misslyckas, säger Perry Engström.

Mer läsning

Annons