Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny revy ska bli lika kul

/
  • Karin Färnstrand, Maria Paby, Anneli Östberg och Peter Figaro repeterar en sketch med stora förväxlingar.

Söderhamnsrevyn har blivit Marmarevyn. Men grundstommen är densamma och nu hoppas humorgänget på succé med nya uppsättningen Las Marmas.

Annons

– Det är en ren nummerrevy helt utan röd tråd, säger regissören Anneli Östberg.

Marmarevyn, tidigare känd som Söderhamnsrevyn, repeterar för fullt. Det är runt tre månader kvar till premiären av Las Marmas.

– Vi har tagit glitter och glamour till Marmaverken. Vi är ju tre stycken som bor här i Marmaverken, de andra fick följa med hit, säger Anneli Östberg om namnbytet.

På scenen i Föreningarnas hus i Marma repeteras en sketch där fyra kvinnor ivrigt väntar på att en försäljare av sexleksaker ska komma på hembesök. Den som slutligen knackar på dörren är dock någon helt annan och förväxlingen sätter igång. Allt i sann revyanda.

– Det blir allt möjligt från ironi till förväxlingssketcher och även en del allvarligt med glimten i ögat. Det är så fritt när man inte har någon röd tråd att följa, man kan blanda precis hur man vill, säger Anneli Östberg om utbudet i Las Marmas.

Utöver sketcherna bjuds det på en rad olika dans- och musiknummer. Manuset har ensemblen skrivit tillsammans och kryddat med en del inköpt material. Det allra mest är dock egenskrivet och arbetet med att färdigställa manuset gick förvånansvärt smärtfritt.

Mer läsning

Annons