Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny restaurang- och servicebyggnad till Stenö

De flesta var positiva till att investera i en ny restaurang- och servicebyggnad till Stenö, när ärendet togs upp på kommunstyrelsens sammanträde under tisdagen.

Annons

På kommunstyrelsens sammanträde under tisdagen var nästan alla eniga om att investera i en ny service- och restaurangbyggnad till Stenö havsbad. Det var bara moderaterna som röstade nej.

– Det kommer att bli ett positivt beslut i fullmäktige och det känns jätteroligt med tanke på den positiva utveckling som sker i Stenö. Den måste vi upprätthålla, säger kommunstyrelsens ordförande Sven-Erik Lindestam (S).

Läs också: Serveringen på Stenö räddad - av restaurangtält

Det var bara moderaterna som var negativa till förslaget.

Kommunstyrelsen kommer att föreslå för fullmäktige att de ska godkänna investeringsprojektet och låta driftkostnaderna till följd av investeringen hanteras inom kultur- och samhällsservicenämndens befintliga budget.

Förslaget med den nya restaurang- och servicebyggnaden beräknas av kultur- och samhällsserviceförvaltningen generera intäkter som kommer att innebära att investeringen blir självfinansierad. Beräkningen är granskad av ekonomienheten som menar att utfallet är rimligt om det även sker ett aktivt arbete på Stenö för att optimera campingplatserna.

Moderaternas gruppledare Viktor Wärnick menar dock att det är glädjekalkyler som beräknats av kultur- och samhällsserviceförvaltningen, och att det finns andra investeringar som måste prioriteras i första hand.

Läs också: Engångsgrillen brände upp restaurangen vid Stenö havsbad - ännu inga misstänkta

Restaurangtrailer på Stenö.

– Det här är en lyxinvestering. Stenö går back varje år, skulle det finnas ett kommersiellt värde i att utveckla verksamheten skulle entreprenörerna stå i kö för att ta över. Dessutom har vi redan sagt ja till en bandyhall och måste nu se till så att grundverksamheterna i kommunen fungerar innan vi kan göra den här typen av investering.

Victor Wärnick menar att det inte finns någon grund för intäktsökningen som är beräknad och att det kommer att resultera i en förlustaffär för skattebetalarna.

– Det finns inget värde för skattebetalarna att pumpa in pengar i en verksamhet som borde kunna klara sig själv.

Då kultur- och samhällsservicenämnen kommer att finansiera investeringen kommer de att räkna med något eller några års underskott i verksamheten, men investeringen beräknas inte innebära några ekonomiska konsekvenser för kommunen totalt.

Läs också: Mobilt kök kan bli lösningen för branddrabbat Stenö: "Kan bli otroligt bra"

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning

Annons