Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny mottagningfirades med tårta

/

Under fikastunderna kläcktes idén om en distriktsköterskemottagning i Sandarne. Söderhamns hälsocentral nappade och nu är det verklighet. Det firas givetvis med jordgubbstårta.

Annons

På onsdagar är det seniorkafé i ABF-lokalen i Sandarne. Mia Forsgren är en av dem som arrangerar. Det var under en av deras fikastunder som idén om en disktriktsköterskemottagning först tog form.

– Vi diskuterade hur allt har försvunnit. Banken, posten, allt som man egentligen behöver i en liten by. Speciellt många äldre som inte har körkort eller bil har svårt att ta sig till hälsocentralen, säger Mia Forsgren.

Initiativet tog snart skruv och nu öppnar distriktsköterskemottagningen i ABF:s lokaler, till att börja med som projekt i sex månader.

– Det här betyder allt. Jag är jätteglad för att man kan vara lyhörd för vad människor har behov av och vill ha. Då ska vi fira så här, säger Mia Forsgren.

Distriktsköterskemottagningen är öppen på torsdagseftermiddagar för den som har valt Söderhamns hälsocentral. Den som vill besöka mottagningen ska som vanligt kontakta hälsocentralen och beställa en tid.

Mer läsning

Annons