Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nostalgisk träff i Mo

/
  • För entusiasten handlar allt om detaljerna. Här har strålkastarna fått ett par ögonfransar.
  • Esbjörn Hillgrens Cadillac coupe de Ville från 1960.
  • Jan Bergström visade stolt upp sin engelska MG MGB cabriolet.
  • En dam som har åldrats med värdighet. Vad är en kylare utan sin prydnad?
  • Anne-Cristine Modin och Louise Bergström tycker denna gamla Volkswagen är en riktig pärla. Det är en särskild charm med gamla bilar, konstaterar de.

Entusiasterna är navet på motorträffarna i Mo. Här kikar de under varandras motorhuvar, visar upp sina åk och pratar reservdelar. För nostalgikern handlar det mest om original.

Annons

Motormåndagen till ära har Esbjörn Hillgren tagit med sin pärla till allmän beskådan. En Cadillac coupe de Ville från 1960.

– Han går som en dröm. Jag har inte rört något sedan den gick i Los Angeles. Den är aldrig isärtagen och det är ett plus, man vet vad man har, säger han och visar detaljerna på fordonet.

Galonklädseln på sätena är bytt, men då lämnade han kvar en del av det nötta skinnet.

– Jag är en nostalgiker och vill helst ha allt i original, säger han.

Lite längre bort står Anne-Cristine Modin och Louise Bergström och spanar in en röd Volkswagen med behändig picknickkorg på taket.

– Den är så gullig! Jag gillar mindre, engelska bilar med mycket krom. Den här visar tecken på stort engagemang från ägaren, det tar tid att vårda en bil, säger Anne-Cristine Modin.

Louise Bergström håller med. Hon kom hit i makens MG, men brukar oftast inte sitta vid ratten.

– Vi försöker komma hit varje år, men är mer "följamedare" som tittar. Det är sådan nostalgi, man känner igen många bilar från förr. Egentligen är det lite synd att inte fler tjejer är här, säger hon.

Mer läsning

Annons