Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nattlig terror mot boende

/
  • Fridfullt när solen lyser – rädsla nattetid. Boende i hyreshuset på Norralagatan är skrämda över oförklarliga knackningar och busringningar på lägenhetsdörrarna.

Det fridfulla seniorboendet på Norralagatan har förvandlats till en mardröm för flera av de äldre boende. Äldre hyresgäster upplever sig trakasserade av knackningar och ringningar nattetid.

Annons

I tre års tid har boende i hyreshuset Norralagatan 13 A-C störts nattetid av någon eller några okända som bankar på lägenhetsdörren, busringer på ringklockan – eller ringer i telefon nätterna igenom.

Försök att stävja ofoget genom att stänga av ringklockor och dra ur telefonjacket har inte hjälpt.

Nu är flera av hyresgästerna, som tidningen talat med, uppskrämda.

- Det började år 2008. Från januari 2009 har jag fört dagbok över händelserna. Jag står inte ut med det här längre. Jag har fått hjälp med att stänga av ringklockan nattetid, men det hjälpte inte. Då tog dom med sig en egen klocka i stället. Det ringde på nätterna så jag fick dra ur telefonjacket, berättar en av de störda boende.

Faxeholmen har kontaktats, det har varit ett par möten.

- Vi tar det här på största allvar, har gjort utredningar, haft särskilda ronderingar nattetid, har låsta portar. Vi jobbar på det här, det är viktigt att människor ska kunna känna sig trygga i sitt boende, säger Petri Berg, vd för Faxeholmen.

Han tror på en lösning, men vill inte gå in i detalj på hur den ska se ut.

Mer läsning

Annons