Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MP vill ha utegym

Nu har Miljöpartiets motion om motion utretts vidare. Partiet vill se ett utegym i Söderhamn. Förslaget presenterades för KUS (kultur- och samhällsutvecklingsnämnden) under måndagen.

Annons

Miljöpartiets motion handlar om att placera ut utegymredskap på strategiska platser. Andra städer har gjort det, och det har fungerat bra. Syftet är att skapa mötesplatser, levande torg och parker där medborgarna kan förbättra sin hälsa på ett enkelt och roligt sätt utan att det kostar något. Och det ska vara gratis. Platser som föreslås är Strykjärnsparken och på lämpliga platser vid promenadvägen längs Söderhamnsån.

Motionen har granskats av kommunens tjänstemän, som konstaterar att den krockar med projektet att utveckla den norra delen av Söderhamn, för där finns redan ett förslag på att installera någon form av utegym.

Den krockar även med ett antal föreningar som just nu har fått ihop en ansökan till Riksidrottsförbundets centrala fond för anläggningar och idrottsmiljöer. Pengarna skulle användas till en utomhusarena som med råge skulle täcka behoven av utegympa.

Eftersom alla former av anläggningar och redskap kräver tillsyn och skötsel vill KUS gärna utreda frågan vidare för att se hur man kan samordna det hela.

Mer läsning

Annons