Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modul-strul kan sinka lokallösning i Vågbro: "Vi vill ha det löst till höstterminens start"

Trångboddheten på Vågbroskolan kan lösas med modulbyggnader och det arbetas för en sådan lösning. Problemet är att det är lång leveranstid på sådana byggnader.

Annons

Söderhamns kommuns skolor har fått ett stort tillskott på elever under läsåret och Vågbroskolan är inget undantag. Att det är trågbott har framförts i kritik till skolpolitiker och tjänstemän i kommunen. Lösningen att lätta på trycket kan vara att sätta upp modulbyggnader dit delar av skolverksamheten kan flyttas, förklarade grundskolechefen Carin Mellqvist tidigare i vår.

– Vi försöker och gör allt vi kan. Det är inget vi bara säger, kommenterar Carin Mellqvist om läget just nu.

Modulbyggnader kan bli lösningen för att avlasta Vågbroskolan som har lokalbrist.

Det är Kultur och samhällsserviceförvaltningen, KUS, som ser över alternativen. Beskedet till skolchefen är att modulbyggnader kan finnas på plats under senhösten 2016.

– Men vi vill se det redan när höstterminen börjar så vi försöker se andra lösningar för lokalfrågan, säger Carin Mellqvist.

Skolchefen Carin Mellqvist vill se en lösning till terminstarten, hösten 2016.

Läs också: Klasskamp för fräsch arbetsmiljö – 6A i Vågbro ger sig inte

Charlotte Carlsson, fastighetschef på KUS, ger en lägerapport från sin horisont.

– Vi siktar också på höstteriminens start men problemet är att det är lång leveranstid. Ibland längre tid än det tar att bygga nytt. Det är inga jätteavancerade byggnader vi pratar om men det är hårt tryck på lokaler i hela Sverige.

Vilka alternativ finns?

– Att bygga något själva, en annan möjlighet är att hyra in sig i andra lokaler i området men det då finns ju logistik som måste fungera också. Det bästa är att hitta moduler som inte har så lång leveranstid och det har vi absolut på agendan nu.

När får Vågbroskolan veta hur det blir ?

– Så fort som möjligt.

Läs också: Här utbildas framtidens programmerare

Mer läsning

Annons