Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mobiliserar för sanering i skärgården

/

Med anledning av oljeutsläppet i Sandarne bjuds nu allmänheten in till ett möte på Cfl.

Samtidigt söker kommunen efter fler som vill hjälpa till med saneringsarbetet.

Annons

Det är på tisdag klockan 18 som kommunen, Arizona Chemical och räddningstjänsten kommer att hålla i ett informationsmöte på Centrum för flexibelt lärande, Cfl.

- Vi kommer att gå igenom vad som hänt och vad som händer framåt. Och självklart får man ställa frågor om man har några funderingar, säger Tove Stenquist, tf informations- och marknadschef vid kommunen.

På måndag kommer omkring 70 personer att arbeta med saneringen. Det är personer som i huvudsak kommer från Resurscentrum, men även personal från räddningstjänst, Östhammars skadeservice samt frivilliga som själva kontaktat kommunen. Det söks även efter ytterligare arbetskraft via Arbetsförmedlingen. Målet är att runt 100 personer ska arbeta med saneringen under nästa vecka.

Rekryteringen av saneringspersonal har gått bra, de första 70 var under torsdagen i stort sett klara. 15 frivilliga har hört av sig till kommunen och är redo att delta i arbetet.

- Alla får ersättning, men den kan se lite olika ut beroende på vem man är anställd av. Om vi anställer blir det efter kommunens regler, säger Tove Stenquist.

Enligt kommunen hade ungefär 350 kubikmeter råtallolja tagits upp på land och till havs fram till och med torsdagen.

Mer läsning

Annons