Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miss när kommunen kallade till julbord

Det var en miss i kommunens mejlande som gjorde att vissa partier inte fick information om var kommunstyrelsens julbord skulle ätas.

Annons

I onsdags åt kommunstyrelsen julbord på Kvarnen i Söderhamn.

Dagen efter kom kritik från Sverigedemokraterna. Kenneth Thuring och Daniel Persson, som båda tackat ja till att gå på julbordet, hade inte fått någon inbjudan som angav var julbordet skulle ätas. De hade bara fått de inledande inbjudningarna där endast dag och tid angavs.

Kenneth Thuring menade kommunstyrelsen helt enkelt struntat i att bjuda in SD, medan Sven-Erik Lindestam (S) sa att inbjudningarna visst hade skickats ut, även till SD.

- Den 6 december gick det ut ett mejl till alla som anmält sig till julbordet att det skulle vara på Kvarnen. Med på skickat-listan syns både Kenneth Thurings och Daniel Perssons mejladresser, sa Lindestam i fredags.

Nu har allting fått sin förklaring. Enligt Tove Stenquist, tf informations- och marknadschef vid kommunen, har olika mejllistor använts när inbjudningarna skickats ut.

Inledningsvis användes en lista där Kenneth Thuring och Daniel Perssons personliga mejladresser fanns med. När sedan den definitiva inbjudan skickades ut användes en annan mejllista, en där bara deras officiella soderhamn.se-adresser användes.

Tove Stenquist säger att kommunen tar på sig misstaget och tänker lära sig av det. Det drabbade dock inte bara SD utan även andra partier, som till exempel Miljöpartiet.

- Det var en miss och vi har lärt oss något, säger Tove Stenquist.

Mer läsning

Annons