Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med sikte mot EM

/
  • Nozomi Dance Crew siktar högt och inleder sin satsning mot EM 2013 genom att uppträda på Xpand your soul i Gävle. Nozomi betyder
  • Tränaren Matilda Olsson ansvarar för dansarnas utveckling.
  • Nozomi Dance Crew består av Tyra Bergström, Tuva Ericsson, Nils Axling, Elsa Engvall, Tilde Jergard, Tove Gärdin och Rasmus Svärdström.
  • Mer och hårdare träning väntar för gruppen efter klivet från barnklassen till juniorklassen.

Målet är att dansa EM 2013.

Och till helgen är hårdsatsande Nozomi Dance Crew uttagen att uppträda på hip-hopfestivalen Xpand your soul i Gävle.

Annons

Det är nästan helt tyst i träningslokalen. Det enda som hörs är tränaren Matilda Olssons instruktioner till den sju man starka gruppen Nozomi Dance Crew. Avsaknaden av musik är kanske inte det första som man förknippar med en dansträning.

Men tystnaden ska snart brytas.

– Vågar vi testa till musik nu?

Frågan ställs av Matilda Olsson och snart pumpar musiken ut ur högtalarna och ljudet fyller salen tillsammans med rytmiska danssteg.

– Vi gör en storsatsning på det här gänget nu. Vi tränar hårt och repeterar in en helt ny koreografiuppsättning, så just det här numret har vi inte hunnit köra så mycket ännu, förklarar Matilda Olsson.

Gruppen har precis tagit klivet från barnklassen till juniorernas motsvarighet. Och målet är högt ställt – Nozomi siktar på att dansa EM 2013, i klassen hip-hop. För att få göra det gäller det att rankas bland topp fem i Sverige.

Och till hösten börjar jakten på rankingpoäng, då tävlingarna avlöser varandra.

– Det kommer att krävas mycket mer av alla. Det blir svårare koreografi, bättre rörelsemönster, mer utstrålning, mera allt. Barn rör sig på ett sätt, juniorer på ett annat, säger Matilda Olsson.

Och gruppens medlemmar, i åldrarna tio till tolv år, är själv väl medvetna om vad som krävs för att slå sig in Europas toppskikt. De flesta av dansarna tränar redan sex dagar i veckan.

– Vi måste satsa allt, säger 12-åriga Tilde Jergard och får ett nickande instämmande från övriga gruppmedlemmar.

Och gruppen har mer att se fram emot. Redan under fredagen dansar Nozomi nämligen på Hip-hopfestivalen Xpand your soul, som går av stapeln på Gävle teater. Som en av tre särskilt utvalda akter från Gävleborg uppträder Nozomi Dance Crew som förakt till Next Thing, ett samlingsnamn för tre av Sveriges bästa streetdanceakter.

– Det är många danskändisar där, det ska bli kul, säger Tilde Jergard.

Mer läsning

Annons