Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med pingis på schemat

/

Pingisgymnasiet i Söderhamn lockade till sig fem killar och tjejer inför årets terminsstart. Två av dem är Anders Eriksson, 16, och Henrik Hemlin,16, som nu bor tillsammans.

- Vi trivs bra här, säger båda killarna.

Annons

I och med skolstarten i år har många första gymnasieårselever flyttat runt om i landet för att gå det program som de önskat.

Från helt olika håll har fem ungdomar flyttat till Söderhamn för att gå pingisgymnasiet. Det innebär att man går ett vanligt program men har extraidrott där största delen ligger som pingisträning.

Anders Eriksson kom som nyinflyttad från Göteborg när skolterminen startade för tre veckor sedan. In i samma fyra rum och kök flyttade också träningskompisen Henrik Hemlin från Östersund.

- Det funkar jättebra, det känns helt normalt att bo ihop, säger Anders Eriksson.

Båda grabbarna tyckte att det skulle bli för dyrt att bo själv och kollade därför om de inte kunde bo med varandra, eftersom de känt varandra lite innan.

Numera består killarnas vardag utav träning, kring åtta pingisträningar per vecka plus fysträningar. För att kunna träna mer i år tog Anders bort engelskan från skolschemat, men tycker att skolan funkar bra med skolan ändå.

- Jag var ganska nervös första dagen i skolan, jag kände ju ingen i klassen. Men jag kom in bra direkt, säger Anders.

- Det var rätt jobbigt första dagen, men kändes bättre efter några dagar. Första dagen hittade jag inte hem efter skolan, skrattar Henrik.

Den allmänt möbelglesa lägenheten med plastgolv på Ringvägen valde de själva. Och trots varningar från kompisarna i skolan att passa sig på kvällarna har de inte märkt några problem att bo där.

- Det är asmånga som har sagt att det är farligt, men har inte märkt något konstigt alls än, säger Henrik

Lägenheten består utav fyra rum och kök, så Henrik och Anders har ett varsitt rum så långt ifrån varandra som möjligt. Men i rummen har de bara en säng och ett litet bord, så den mesta tiden tillbringar de tillsammans i vardagsrumssoffan framför tv:n.

De flesta utav möblerna tog de från Henriks bror som också går pingisgymnasiet i Söderhamn.

- Vi ställde bara in sakerna fredagen innan skolan och såg sen att det blev ganska orange och asiatiskt. Vi tänkte inte så mycket på själva inredningen, det var mest föräldrarna som styrde upp det, säger Anders och kollar sig runt i det orangea vardagsrummet.

Än så länge tycker killarna att det funkar bra att bo tillsammans och sysslorna är uppdelade. Dammsugning varannan fredag och disk varannan dag. Matlagning behöver inte tänka på så mycket då de får middag från skolan måndag till torsdag.

- Vi har bestämt det så och får se hur de funkar, säger de innan vi lämnar lägenheten som faktiskt ser väldigt ren ut.

Mer läsning

Annons