Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många idéer men lite pengar

/

Under Söderhamns skateboardförenings årsmöte diskuterades det kniviga ekonomiska läget, men också planer som skulle få verksamheten att bli ett utropstecken.

Annons

En vattenläcka i en lokal ovanför skatethallen i höstas gjorde att hallen stängdes och intäkter missades. Nu står Söderhamns skateboardklubbs hopp till att kommunen hjälper till med hyresbidrag. 60 000 kronor har man ansökt om. Klubben väntar på besked och under årsmötet på torsdagen diskuterades strategier för framtiden.

Vissa månader klarar klubben hyran på 12 800 kronor, med hjälp av kiosk och åkavgifter, andra månader går det minus. En skatebutik driven av klubben är en ny idé.

– Men hur snabbt det skulle bli vinst är svårt att svara på. Vi ska också söka vanlig sponsring men där finns det inga förhoppningar om att det skulle täcka upp, säger klubbens ordförande Conny Björklund.

Men det var inte bara den tunga ekonomin som diskuterades på mötet. Björklund meddelar att också lösningen på bekymren var på tapeten – det extremsportcenter på Bromsäng som Fredrik Andersson på företaget Bygglovssupport skissar på. Där skulle det finnas plats för nära på unika banor för skate och BMX.

Söderhamns skateboardförening drömmer även om en betongpark i anslutning till centret. Där ska klubben själv söka pengar hos Allmänna arvsfonden och Riksidrottsförbundet. Klubben tror på möjligheterna att i framtiden åka på Bromsäng.

– Absolut, som vi ser på det nu i alla fall.

I övrigt beslutade klubben att man ska finnas på plats med en ramp under School's out för att erbjuda teståkning.

Mer läsning

Annons