Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många idéer kring Norra staden

/

123 lägenheter revs för ett och ett halvt år sedan för att Norra staden skulle bli mer attraktiv.
Nu fortsätter projektarbetet Norrskenet.

Annons

Projekt Norrskenet, som tidigare hette Projekt Norra, befinner sig i ett tidigt skede av det nya arbetet kring Norra staden. Lägenheterna på Tall- och Granvägen som revs var starten för att stadsdelen skulle få ett lyft.

Och projektgruppen har stora planer för det ombyggda området.

– Vi ser tre huvudområden: ökad trivsel, trygghet och tillänglighet. Och att vi kan skapa mötesplatser för alla åldrar, berättar Anette Cowlin.

Projektet har ingen framtida budget i dagsläget. Men gruppen planerar att bjuda in idrotts- och hyresrättsföreningar för att diskutera ett eventuellt samarbete kring finansieringen av nybygget.

– Dessutom ska vi söka bidrag från Riksidrottsförbundet, RF. Men det går att göra många saker med små medel, säger Anette Cowlin.

Vid valborgsmässo-firandet vid Stenbacken passade projektutvecklaren på att prata med några av dem som bor i området.

– Det är viktigt att veta vad de vill förbättra och vad de saknar.

Utöver att Norra staden ska få bättre trivsel, trygghet och tillgänglighet har projektgruppen lagt fram olika byggnadsförslag.

– Först och främst vill vi bygga kolonilotter, en hundrastgård och en aktivitetsplats för spontanidrott. Men projektet är nytt så vi vet inte var de kommer byggas eller hur stora de kommer bli.

Mer läsning

Annons