Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man klämdes till döds på Vallviks bruk

/
  • Mannen hittades död på Vallviks bruk den 25 augusti. Det visade sig att det var en arbetsplatsolycka, och förundersökning är inledd.

Det som först såg ut som ett sjukdomsfall på Vallviks bruk visade sig vara en dödsolycka.

Nu utreds händelsen av polis.

Annons

Vid lunchtid på lördagen den 25 augusti hittades en man i 60-årsåldern död på massafabriken i Vallvik, söder om Söderhamn. Mannen hittades i en av fabrikens kulvertar av en annan anställd, som tillkallade polis och ambulans.

Först rubricerades händelsen som en arbetsplatsolycka, men efter att läkare undersökt mannen bedömdes det hela som ett sjukdomsfall, och att mannen dött på grund av något fel på hjärtat.

Men detta har nu ändrats än en gång. När mannen obducerades upptäckte obducenten att det inte rörde sig om något fel på mannens hjärta, utan att något värre inträffat.

- Obduktionen stoppades och en polis skickades ner. Man kom fram till att mannen avlidit till följd av klämskador, säger Söderhamnspolisens Sune Nordh.

En utredning av olyckan där polisen, Vallviks bruk samt Arbetsmiljöverket deltar pågår. I nuläget är det inte klarlagt hur olyckan har gått till.

Mer läsning

Annons