Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Make åtalas för våldtäktsförsök

Ljusnebon anklagas för att ha försökt våldta sin fru inför barnen. Han åtalas också för att ha utsatt henne för våld i nära ett års tid.

Annons

Mannen drog omkull sin fru på golvet i bostaden, slog henne i huvudet och sparkade henne. Han misshandlade och hotade henne för att försöka tvinga henne till att ha sex med honom. Det hävdar åklagaren som nu åtalar Ljusnebon för försök till våldtäkt.

Händelsen ska ha inträffat för drygt två veckor sedan inför parets barn som är i förskoleåldern och skolåldern. Enligt åtalet ska mannen ha hotat att döda sin fru och i samband med det ha sagt till ett av barnen att hämta en kniv.

Mannen åtalas dessutom för grov kvinnofridskränkning. Åklagaren anser att han i nära ett års tid, från maj i fjol till februari i år, har misshandlat sin hustru flera gånger.

En gång i maj i fjol ska han ha slagit kvinnan i huvudet, ryggen och på armarna. Han ska också ha sparkat henne i ryggen och magen.

I februari i år ska han ha slagit henne i bakhuvudet, tagit ett grepp om hennes hals, slagit hennes huvud mot en vägg och dragit henne i håret så att hår lossnade.

Åklagaren hävdar också att Ljusnebon under den här perioden har misshandlat sin fru ungefär en gång i veckan. Enligt mannens försvarsadvokat nekar Ljusnebon till att ha gjort det han anklagas för. Han väntas ställas inför Hudiksvalls tingsrätt nästa vecka.

Mer läsning

Annons