Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

m/s Moa till sjukhus

/

En trasig propeller satte stop för lördagens skärgårdstur. Men nu är m/s Moa på bättringsvägen.

Annons

Det var i slutfasen av den sista kvällsturen runt skärgården i lördags som turistbåten fick problem med propellern. Båten hade tappat en mutter och kunde inte längre använda sig av propellerkraft. När incidenten skedde var båten så pass nära hamnen att besättningen kunde styra in den och släppa av passagerarna utan större problem. Under söndagen bogserades båten till Ljusnevarvet där den nu står på lagning.

– Vi behöver beställa in en ny mutter, men troligtvis blir den färdig på måndag kväll, säger George Ayres ordförande i m/s Moa ideella förening.

m/s Moa utgår från kajen N Hamngatan och kör både dag- och kvällsturer i Söderhamns skärgård. Trots att båten är ur drift i uppåt två dygn räknar inte besättningen med allt för stora förluster.

– Det är alltid tråkigt när sånt här händer, men båten är över hundra år gammal, så man får förvänta sig det ibland, säger George Ayres.

M/S Moa byggdes 1904 på Bergsunds mekaniska verkstäder i Stockholm som kombinerad bogserbåt, passagerarbåt och isbrytare åt Stockholms hamn.

Mer läsning

Annons