Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusnefiske visas i TV4

/

Fisket i Ljusnans mynning uppmärksammas under hösten i ett halvtimme långt tv-program. Inspelningarna började under måndagen med att teamet satte sin båt i vattnet nedanför kajen i Ljusne.

Annons

Det är produktionsbolaget JR Logistic som under måndag och tisdag filmar och fiskar öring till en programserie med namnet Fina Fisken. De tio avsnitten ska sändas i TV4 Sport och kommer att innehålla sportfiske av bland annat gädda, gös, abborre, öring, regnbåge och lax.

– I Ljusne testar vi öringsfiske med fluga, traditionellt spinnfiske med skeddrag och bombarda, säger producenten Johan Ruhe.

Bombarda är ett flöte med reglerbar tyngd och som kan användas till spö och rulle. Det är ett fiskesätt som blivit alltmer populärt.

Tv-serien filmas ur sportfiskarens perspektiv och när teamet på måndagsförmiddagen lade sin båt nedanför kajen rullade kameran. Fisket väntade man med till kvällen på grund av det låga vattenståndet.

– Det är fruktansvärt lågt vatten i havet. Det gör att fisken dagtid är ute på djupet för att komma in på kvällen, säger Thomas Thyr, ordförande i Ljusne Sportfiskeklubb.

Det är han som lockat produktionsbolaget till Ljusne och är teamets fiskeguide.

Produktionsbolaget har hittills haft varierande fiskelycka under sina inspelningar men de vågar ändå påstå att de har ett tv-rekord.

– Vi har tagit den största tv-filmade gäddan i Sverige. Bengt Öste hade några stora gäddor i sina program men det var svart-vita bilder. Det räknas inte, anser Johan Ruhe.

Hur stora öringar de kommer dra upp i Ljusne får vi se i höst. De första avsnitten sänds i oktober.

Mer läsning

Annons