Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linda öppnar nytt kafé

/

Fikasugen? Då kan du inom kort besöka ett nytt kafé på Nygatan i Söderhamn.
Bakom disken står en modig ung tjej.

Annons

Linda Larsson är 22 år och bor i Fly i Trönödal. Hon säger att hon länge drömt om att få öppna ett kafé, och snart har hon gjort verklighet av drömmen.

Om alla förberedelser går som de ska öppnar hon Lindas kafé Norrtull till helgen. Kafét kommer att ligga i samma byggnad som Norrtullskyrkan, men ha en egen ingång. Kyrkan har haft funderingar på att ha någon slags kafé- eller ungdomsverksamhet i lokalen. Man låter nu Linda Larsson starta eget där, något hon är mycket tacksam över.

- Jag har församlingen att tacka för den här möjligheten, de är så positiva och uppmuntrande, säger hon.

Hon berättar att det är tre rum, och att det hela inreds i lite chabby chic-stil. Hennes mamma hjälper till med inredandet, och pappa bygger disken där bakverk och mackor ska serveras. Under sommaren kommer det även gå att sitta utomhus på gräset.

Linda Larsson räknar med att ha öppet fem dagar i veckan, och även någon helg. Vissa kvällar kommer det att vara öppet till nio.

Fikasugna gäster kommer att kunna äta baguetter, kakor och glass, och så klart ta en kopp kaffe. Linda kommer både att beställa varor och baka en del själv.

Hur känns det då att öppna eget?

- Lite läskigt, säger Linda Larsson

Men hon har länge velat ha ett kafé och tror på idén.

- Det är ju mycket gångtrafik nerför teaterbacken. Det ligger bra till.

Mer läsning

Annons