Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lärorik helg för unga dansare

/
  • Clara Sättlin, Sigrid Lundgren och Maja Wiman under repetitionerna för danstävlingen Skapa Dans.

Maja Wiman ställde tillsammans med Clara Sättlin och Sigrid Lundgren från Söderhamn upp i koreografitävlingen Skapa Dans för unga dansare i Gävleborg på Gävle Teater i helgen.

Annons

Hur var det?

- På scenen var det nervöst, men som tur var såg vi inte så mycket för det var mörkt. Dansen gick bra, alla vi tre gillar att stå på scen och showa, men tyvärr fick vi inget pris. Vi var yngst av alla dansare och hade inte lika mycket erfarenheter, så det var inte det enklaste, men det var kul att få vara med!

Hur laddade ni inför tävlingen?

- Vi bildade gruppen "We bring it" för den här tävlingen och tränade mycket hemma hos varandra innan. Det var första gången vi var med i den här tävlingen, men vi har dansat i sju år och tävlat flera gången i bland annat discodans.

Vad dansade ni?

- Vi dansade jazzdans och numret handlade om att kvinnor är lika mycket värda som män. Vi spelade en låt som handlade om precis det, "Run the world" med Beyoncé. Genom att visa att vi hade mycket självkänsla, att vi var starka och vågade säga emot försökte vi få fram budskapet. Det var lite krångligt, men roligt. Koreografin gjorde själva och blandade steg som vi lärt oss i skolan med andra som vi sett på youtube.

Vad händer nu då?

- Vi tyckte det var kul att tävla och gör det gärna fler gånger. Vi vill fortsätta med modern dans, eftersom det är lättare att utveckla sig där än i discodans som vi höll på med mer förut.

Mer läsning

Annons