Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Larm om sjöfylla prioriterades inte

En man är kritisk mot att Kustbevakningen inte kom och omhändertog en berusad person. Nu polisanmäler han myndigheten.

Annons

– Det är uselt att de inte agerade, säger han.

Sent under lördagskvällen hörde en Söderhamnsman att en släkting till honom skulle ha kört båt alkoholpåverkad, styrt på ett grund, ramlat ur båten och varit nära att drunkna. Mannen ringde då Kustbevakningen och bad dem omhänderta den berusade släktingen. Men myndigheten svarade att de inte kunde göra något, närmsta båt låg för långt bort.

– Det är helt värdelöst att de inte stoppar en full person som är ute och åker i en så stor båt. Och det känns väldigt konstigt att de inte hade bemanning i området under Orndagen då det är så mycket folk i skärgården, säger mannen, som nu har polisanmält händelsen.

Under lördagskvällen var kustbevakningsstationen i Hudiksvall inte bemannad. Närmsta enhet var istället Öregrund, runt två timmars båtfärd bort.

– Jag har full förståelse om de som ringt in tips till oss upplever obehag om myndigheterna inte finns på plats. Vi måste alltid göra en prioritering av samtalen var vi gör mest nytta och ställa den mot den beräknade restiden. Under lördagskvällen hade vi fyra stora evenemang i vårt bevakningsområde mellan Gryt och Haparanda, säger Mattias Lindholm, kommunikatör på Kustbevakningens region nordost.

Mer läsning

Annons