Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyrkan räddar School's out

/

Svenska kyrkan går in med 22 500 kronor extra till School's out och räddar arrangemangets ekonomi.

Annons

Minifestivalen School's out finansieras till stor del av Sparbanksstiftelsen. Inför årets arrangemang hade Ungdomslyftets Marcus Wågström även räknat med att få 100 000 kronor från Söderhamn kommun.

I slutändan blev det bara 75 000, sedan kultur- och samhällsutvecklingsnämnden beslutat att dra in sin del av sponsringen.

Indragningen bestämdes redan i maj 2011. Men enligt Marcus Wågström nådde aldrig informationen honom. Kommunikationsmissen riskerade därför att försätta hela arrangemangets ekonomi i obalans.

Men efter att tidningen uppmärksammat School's outs ekonomibekymmer har responsen enligt Marcus Wågström varit enorm.

Kort efteråt hörde Svenska kyrkan av sig och meddelade att de tillsammans med samarbetsorganisationen Kyrkorna i Söderhamn höjer sitt stöd till arrangemanget med 22 500 kronor.

– Det känns jättekul att de vill stötta Söderhamn ungdomar. Totalt går kyrkan in med 37 500 kronor. Tack vare det kan vi följa den plan vi hade från början, säger Marcus Wågström, verksamhetsledare i Be Smart.

Pengarna skänks av Svenska kyrkan i Söderhamn och flera av kommunens församlingar har bidragit genom organisationen Kyrkorna i Söderhamn.

– Vi hade möjligheten att gå in med mer pengar och vi tycker att det här initiativet är viktigt att stötta, säger Lars Nilsson, kyrkoherde i Söderhamns församling.

De resterande 2 500 kronor som fattades har täckts upp genom sponsring av lokala företag.

Mer läsning

Annons