Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kunderna ger nya Ica Alen tummen upp

/
  • En lättad Anders Valler fick tummen upp av sina kunder när de såg resultatet av nya Ica Alen.

Efter ett halvår av byggande invigdes Ica Alen på nytt under onsdagen. Hundratals nyfikna kunder tog chansen att undersöka resultatet.

Annons

Nya Ica Alen är en av årets stora händelser i Handelsstaden Söderhamn. Men projektet har de senaste månaderna hamnat i skymundan av H&M:s etablering trots att bygget har skett inför öppen ridå.

Butiken har inte varit stängd en enda dag. Förrän på invigningsdagen då personalen gjorde de sista finputsningarna innan det blågula bandet skulle klippas klockan 17.

De allra sista minuterna innan dörrarna öppnades var personalen på tå. De värmde upp och peppade varandra för att vara beredda på anstormningen av den stora skara kunder som väntade utanför entrén.

Kön av nyfikna söderhamnare ringlade sig i bästa Ullaredsstil bortåt Alenkrysset. Fem minuter efter att entrédörrarna till sist öppnades var det fortfarande kö in genom dörrarna. De Aladdinaskar som utlovats till de 100 första besökarna tog snabbt slut.

"Fantasiskt fint", "trevligt", "kul med större sortiment" var några av kundernas kommenterar efter att ha gått omkring på den nästan dubbelt så stora golvytan. Den har nu ökat från 800 kvadratmeter till i 1 400 kvadratmeter.

Ägaren Anders Valler som planerat för den nya butiken i flera år var på onsdagen nöjd och glad över att äntligen vara klar.

– Det har nästan blivit bättre än jag tänkt. Vi har nästan inte tappat någon försäljning under tiden som jag trodde, säger han.

Drygt 3 000 fler artiklar finns nu på butikshyllorna och den tidvis omtalade trängseln är borta.

– Vi har provat. Nu går det att mötas med kundvagnar och till och med en tvillingvagn, säger Anders Valler.

Han räknar med att öka omsättningen med tio procent men hoppas kunna öka så så pass mycket att det går att nyanställa fyra-fem personer. Sedan ska allt vara klart. Nästan.

– Jag har en önskan om två kundvagnsgarage. Det är något vi jobbar på. Annars är vi helt färdiga.

Mer läsning

Annons