Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kronofogden: ”Gard kan bli personligt ansvarig”

/

Trots att idrottshallen Ljusneborg såldes för 200 000 kronor, kvarstår LAIKs skulder på 600 000 till Kronofogden.

– Det krävs att Skatteverket räddar dem, annars är det en klubb med stora skulder, säger Markus Vagström på Kronofogden.

Annons

Lennart Gard, kassör i Söderhamn-Ljusne HC och socialdemokratisk fullmäktigeledamot kan bli personligt ansvarig för klubbens skulder på 600 000 kronor.

Även om det är ovanligt kan det bli fråga om stämning eller åtal, hävdar Markus Vagström, ledare för Kronofogdens försäljning av idrottshallen Ljusneborg.

– Om den som är ansvarig för klubbens skulder gjort ett allvarligt fel kan han komma att bli personligt ansvarig, säger han.

Men det är inte Kronofogden som tar det beslutet, utan Skatteverket. Först måste Kronofogden avsluta sin rapport om Ljusne AIKs ekonomiska situation.

Det är upp till Skatteverkets borgenärsfunktion att avgöra Ljusne AIK:s framtid. Men Kronofogdens rapport är tidigast färdigt i början av augusti, därför kan Skatteverkets beslut också dröja.

Sedan drygt en månad tillbaka är Lennart Gard också polisanmäld för trolöshet mot huvudman. Utredningen pågår och ligger hos specialavdelningen för grova brott i Gävle, som har en inriktning på ekonomisk brottslighet.

Lennart Gard har sökts utan framgång sedan torsdag förra veckan.

Mer läsning

Annons