Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krönika: Snälla sluta tagga beach 2012!

/

"Gymmen fylls av tonåringar som stenhårt taggar beach 2012! Men va tusan, min träning blir lidande av andras försök till sexpack! Inte vill jag svettas som en fembarnsmamma under mellandagsrean på löpbandet när det joggar en biff till 16-åring bredvid?"

Annons

December är förbi, tiden då vi kunde äta vad vi ville och hur mycket som helst, med gott samvete. Det slank ner en kaka här och någon liter julmust där, mysiga tider. Nu är vi framme i januari och det betyder nyårslöften. Jag trodde att det bara var folk med 40-årskris som lovade att komma igång varje januari, men 2012 har visat att jag har fel. Gymmen fylls av tonåringar som stenhårt taggar beach 2012! Men va tusan, min träning blir lidande av andras försök till sexpack! Inte vill jag svettas som en fembarnsmamma under mellandagsrean på löpbandet när det joggar en biff till 16-åring bredvid? Och i och för sig är det ju trevligt att ha något att titta på, men måste biffarna ha så mycket bättre kondition än mig också? Tidigare, när det bara var fullt med gamlingar, kunde man i alla fall trösta sig med att de helt enkelt var före detta-sportfånar med 30 års försprång i träningen.

Nu kryllar det av brudar som försöker trolla fram en plutig Kardashianrumpa och grabbar som ska platta till donkenmagen. Hoppas att de tröttnar snart, för det finns inte en crosstrainer eller cykel ledig, möjligen skivstången. Men om sanningen ska fram... Jag kan inte ens lyfta stången UTAN vikter på.

Ett tag hade jag en tanke på att bli personlig tränare. Det verkar vara ett rätt soft jobb. Att få bättra på magrutorna på arbetstid, det låter inte så illa. Fast det var innan jag kom på att man nog bör vara rätt vältränad för jobbet. Och jag gillar att slappa i soffan med chipspåsen inom räckhåll.

Dietlöften är också något folk har fått för sig, som GI, LCHF, RS. Det finns hur många som helst. Inte äta kolhydrater, bara sörpla vatten med sirap eller varför inte prova att leva på en citronskiva om dagen? Mmm vad gott!

Nej, det är inte ens lönt att försöka. Jag vet att fredagsmyset kommer igen så småningom. Det är lika bra att ta en burk Ben&Jerrys (BIG size!) redan nu och försöka lugna ner sig.

Jag har helt dumpat de klassiska nyårslöftena: träna mera, spara pengar, bli en bättre människa och så vidare. De håller aldrig mer än en vecka ändå. Tänk att träna som en galning, inte köpa någonting och vara snäll i en vecka?! Nej jag lovar mig själv rimligare saker. Till exempel att kolla facebook minst två gånger om dagen (för att inte missa något livsviktigt), bara köpa jeans i stuprörsmodell (alla andra modeller blir ensamma kvar i garderoben) och hålla koll på min skåpnyckel (har tappat bort 16 stycken än så länge). Det låter väl som mer realistiska löften? Ja, alla utom den om skåpnyckeln då....

Mer läsning

Annons