Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krönika: Färgglad stressvecka

/

"Jag och några andra i min klass valde att starta ett företag som kommer att anordna modevisningar. Lätt som en plätt tänkte vi, typ. Men bullshit på det alltså."

Annons

Förra veckan var verkligen en sådan vecka som man bara inte klarar av utan att få magsår. Jag hade så sjukt mycket grejer som skulle göras. Arbeten i skolan som skulle göras lämnas in och sedan betygsättas. Och när jag ska göra någonting så måste det vara perfekt, för det mesta. Jag kan inte lämna in ett arbete som jag är halvnöjd med, jag måste känna att jag kan vara stolt över det jag presterat. En jävla perfektionist vill jag kalla mig. Vilket inte är så bra i vissa fall. Särskilt inte när jag redan är stressad som bara den.

En av grejerna som kommer att betygsättas och allt vad det innebär, var slutdelen i vårt projektarbete. Jag och några andra i min klass valde att starta ett företag som kommer att anordna modevisningar med kläder från de lokala klädesbutikerna här i Söderhamn. Lätt som en plätt tänkte vi, typ. Men bullshit på det alltså.

Vi har haft nästan en termin på oss att göra alla förberedelser, men allt har ändå kommit sista veckan innan det var dags för modevisningen. Det spelade ingen roll hur vi än prioriterade.

När vi väl var i lokalen som modevisningen skulle äga rum i så gick allt upp för en att det inte alls var lätt som en plätt. Jag hade ganska stora visioner om hur det skulle vara, det skulle inte se för amatörmässigt.

Nervositeten började krypa fram när det var dags att gå ut på scenen för att presentera vårt projektarbete och när jag säger den sista meningen: ”Då kör vi” finns det ingen återvändo. Skiter det sig så finns det ingenting att göra, life goes on.

När allt var över så släppte all prestationsångest och nervositet. Vi sa till varandra, fy fan vad vi gjorde detta bra. Och nu hoppas vi bara på ett sjuhelsikes betyg också. För hoppet är ju alltid det sista som överger en människa.

Mer läsning

Annons