Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritik om märkning förvånar

Transportstyrelsen har fel när de hävdar att brister i uppmärkning av farlederna tidigare har anmälts av Sjöfartsverket.

Det hävdar skärgårdssamordnaren Henrik Olsson som tycker att de hårda orden i myndighetens brev är uppåt väggarna.

– Jag tycker de gör en höna av en fjäder, säger han

Annons

Transportstyrelsen har tidigare gett Söderhamns kommun en erinran om brister på utmärkning av farleder i skärgården. Enligt Transportstyrelsen hade Sjöfartsverket tidigare informerat kommunen om bristerna utan att något gjorts och krävde därför att det skulle göras innan den 15 augusti annars skulle Transportsstyrelsen låta göra det på kommunens bekostnad.

Brevet var skrivet i ovanligt hårda ordalag och sade bland annat att det kunde bli tal om att införa "restriktioner" om Söderhamn inte reagerade.

Skärgårdssamordnaren Henrik Olsson reagerade. Han är förvånad över hur det gått till och säger att Sjöfartsverket inte hört av sig med några anmälningar om bristfällig märkning.

– Vi brukar ha en bra dialog och om det är något fel med lederna går det normalt rätt väg. Men nu vi har inte fått någon anmälan, säger han.

De hårda orden från Transportstyrelsen är oväntade och onödiga, tycker Henrik Olsson.

– Jag tycker de gör en höna av en fjäder.

Efter semestertiderna ska han boka in ett möte med Sjöfartsverket för att lösa eventuella kommunikationsproblem som kan finnas mellan myndigheter och kommunen.

Mer läsning

Annons