Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kristin brinner för rättvisa

/

Kristin Olofsson från Söderhamn blev invald i Ung Vänsters förbundsstyrelse i juni.

Annons

Hur har sommaren varit?

– Det har varit väldigt mycket att göra. Jag har ett helt annat ansvar nu än tidigare, allting är mycket större än förut.

Hur var känslan när du fick veta att du blev invald i styrelsen?

– Det var så jäkla häftigt, bland det häftigaste jag har varit med om hittills. Det känns så stort att man får ett sådant förtroende från förbundet, att man tillhör de bästa.

Vad är det som driver dig inom politiken?

– Jag vill inspirera så många unga som möjligt att organisera sig, inte ta skit utan vilja göra något åt det. Jag träffade ung-vänster för första gången på högstadiet på Vågbroskolan. Då brann jag för feminismen och deras politik talade för mig. Jag brinner fortfarande för det och rättvisa i samhället.

Vad har din uppväxt i Söderhamn betytt för dig inom politiken?

– Alla har olika bakgrunder och kommer man från ett mindre ort som Söderhamn, märker man problem som många andra mindre orter har. Till exempel usel kollektivtrafik, dåligt att göra på kvällarna och utflyttning är man uppväxt med och det bär man bär sig in i politiken.

Du studerar samtidigt, hur fungerar kombinationen politik och studier?

– Det är klart att det är mycket att hinna med, men brinner man så mycket för något blir det mycket lättare att orka med allting. Det är värt det när man lyckas förändra något, hur litet problemet än är.

Mer läsning

Annons