Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krishantering och bad dagen efter

/

Stenö Havsbad höll öppet som vanligt på torsdagen. Från kommunens sida kändes det viktigt att hålla liv i verksamheten, samtidigt som man höll krishantering för de anställda.

Annons

Det var sjuårige Naif Yenigün från Söderhamn som avled i drunkningsolyckan på Stenö Havsbad på onsdagen. Han fördes med ambulans till Hudiskvalls sjukhus men avled efter upprepade upplivningsförsök.

Dagen efter den tragiska olyckan är stämningen tryckt på Stenö. Söderhamns kommun har påbörjat en krishantering för de anställda och den allmänhet som känner att de behöver det.

– Vi har tillsatt en stödgrupp med vuxna människor som finns till hands för dem som blev inblandade i det som hände i går. Vårt fokus ligger på att hjälpa ungdomarna som jobbar på campingen och som blev tvungna att inleda ett nytt sommarjobb på ett sånt här tragiskt sätt, säger kommunens tillförordnade informationschef Anne Söderström.

Ungdomarna som jobbar på campingen har kommit med många frågor och känslor under dagen. Funderingar om de kunde ha gjort mer, om de gjorde rätt eller fel i den kaotiska situation som uppkom på stranden under onsdagen. Tillsammans med Anne Söderström och människor från räddningstjänsten och Socialtjänsten har de fått stöd och hjälp.

– Vi kommer att finnas till för dem som behöver det. Om några badgäster känner att de har frågor och funderingar så kommer vi att försöka svara på dem så gott vi kan.

Solen står högt på himlen över Stenö havsbad och det ligger solbadare på stranden. Men vattnet är nästintill orört förutom en äldre kvinna som vandrar längst strandkanten. Tre pojkar står ensamma ute på bryggans kant utan att hoppa i. Anne Söderström tycker att det är viktigt att hålla igång verksamheten efter en sådan här olycka.

– Det är jätteviktigt att inte verksamheten stannar upp och att vi fastnar i det här. Vi måste ta ansvar för det som har hänt och även för dem som inte blivit berörda av det här. Dem måste vi också komma ihåg.

Mer läsning

Annons